Telecí játra na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 449.8 mg
- Draslík 1227.3 mg
- Vláknina 2981.5 mg
- Vitamín A 2981.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme.
-
2
Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky.