Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub
Suroviny
- 450 g Žampiony čerstvé
- 600 g Parmice
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Bazalka
- 2 kávová lžička Strouhanka
- 2 kávová lžička Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 958.8 mg
- Vláknina 5066 mg
- Vitamín A 5066 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.
-
2
Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.
-
3
Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.