Hovězí na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Libeček
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 6 ks Shiitake houby
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 4624.6 mg
  • Vláknina 76814.5 mg
  • Vitamín A 76814.5 mg
  • Vitamín B6 4.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby shitake namočíme na 1 hodinu do horké vody, vymačkáme je a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Libeček povaříme ve vodě, aby vznikl vývar na zalití. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.

  • 4

    Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme houby a kmín, přidáme bylinky, maso a zalijeme vývarem z libečku. Zvolna dusíme doměkka.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Komentáře k receptu