Hovězí na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 15 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 4624.6 mg
- Vláknina 76814.5 mg
- Vitamín A 76814.5 mg
- Vitamín B6 4.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby shitake namočíme na 1 hodinu do horké vody, vymačkáme je a nakrájíme na kousky.
-
2
Libeček povaříme ve vodě, aby vznikl vývar na zalití. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
-
3
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.
-
4
Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme houby a kmín, přidáme bylinky, maso a zalijeme vývarem z libečku. Zvolna dusíme doměkka.
-
5
Podáváme s rýží nebo s knedlíky.