Zapékaná štika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Štika obecná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 406.3 mg
  • Vláknina 2995.3 mg
  • Vitamín A 2995.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku obrátíme a dále pečeme. Po 10 minutách rybu vyjmeme a vložíme do zapékací misy.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, rozložíme je kolem štiky, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ve stejné pánvi povaříme víno a štiku jím zalijeme. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu