Zapékaná štika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 406.3 mg
- Vláknina 2995.3 mg
- Vitamín A 2995.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku obrátíme a dále pečeme. Po 10 minutách rybu vyjmeme a vložíme do zapékací misy.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, rozložíme je kolem štiky, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
-
3
Ve stejné pánvi povaříme víno a štiku jím zalijeme. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.