Slezská klobása se zelím
Suroviny
- 500 ml Víno bílé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 6 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Klobása ostravská
- 8 ks Nové koření celé
- 4 ks Bobkový list
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 59 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1577.5 mg
- Vláknina 40037.4 mg
- Vitamín A 40037.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 191.6 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme natenko, oloupaný česnek drobně posekáme. Klobásy po obvodu ozdobně nařežeme.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásy a po všech stranách restujeme. Přimícháme koření a restujeme asi 5 minut. Ke klobásám vsypeme zelí, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zalijeme vínem, důkladně promícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut, až je zelí měkké. Podle potřeby přilijeme vývar.