Portobello na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Portobello
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.9 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.

  • 2

    Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.

  • 3

    Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.

  • 4

    Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.

  • 5

    Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.

Komentáře k receptu