Kuřecí paličky all´arrabiata
Suroviny
- 1000 g Kuřecí stehna
- 200 g Klobása Chorizo
- 100 g Řapíkatý celer
- 250 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 50 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 251.5 mg
- Draslík 635.1 mg
- Vláknina 5991.8 mg
- Vitamín A 5991.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm kuřecích paliček očistíme a osušíme. Pikantní klobásu Chorizo sloupneme a rozkrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme. Ve skleněné míse smícháme klobásu s česnekem, zalijeme červeným vínem, směs osolíme a opepříme. Do promíchané marinády vložíme kuřecí paličky, misku přikryjeme a maso necháme dvě hodiny marinovat.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli s mrkví a pokrájíme je na kostičky, dva řapíky celeru na plátky. Ve velkém kastrolu rozkrájenou zeleninu pečeme na olivovém oleji do měkka po dobu asi 5 minut. K zelenině poté přidáme osušené maso a cca 20 minut ze všech stran opékáme do zlatova. Do kastrolu vlijeme marinádu, přidáme nasekanou majorámku a rajčatový protlak, vše 10 minut povaříme.
-
3
Směs přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C maso se zeleninou pečeme asi 30 minut.