Telecí ve vinné omáčce se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 21 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 575.7 mg
- Vláknina 92.5 mg
- Vitamín A 92.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Řízky z obou stran osmažíme na oleji dozlatova.
-
3
V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
-
4
Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané sýrem.