Kořeněné telecí řízky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Hroznové víno
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 725.8 mg
  • Vláknina 1027.5 mg
  • Vitamín A 1027.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  • 2

    Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.

Komentáře k receptu