Kořeněné telecí řízky na víně
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Hroznové víno
- 30 ml Olej rostlinný
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 725.8 mg
- Vláknina 1027.5 mg
- Vitamín A 1027.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
-
2
Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
-
3
Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.