Gruzínská hovězí roštěná
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 80 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2794 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 713.1 mg
- Vláknina 7330.5 mg
- Vitamín A 7330.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.
-
2
V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.
-
3
Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.