Hrušky na víně s černým rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 380.5 mg
- Vláknina 10850 mg
- Vitamín A 10850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.
-
2
Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.