Telecí srdce dušené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 195 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 224.7 mg
- Draslík 1310.4 mg
- Vláknina 10569.5 mg
- Vitamín A 10569.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
-
2
Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.
-
3
Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.
-
4
Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.
-
5
Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
-
6
Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.
-
7
Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.
-
8
Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.