Dršťky ve vinné omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 5 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 20 g Sádlo škvařené
- 2 g Muškátový oříšek
- 750 g Dršťky vařené
- 2 ks Cibule
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1667 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 252.9 mg
- Vláknina 2753 mg
- Vitamín A 2753 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi na lžíci sádla osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpek vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme vařené dršťky nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme.
-
2
V rendlíku zatím připravíme vinnou omáčku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou a povaříme. Osolíme, zalijeme bílým vínem a dochutíme muškátovým oříškem. Omáčkou zalijeme hotové dršťky a podáváme.