Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 899.2 mg
- Vláknina 913.8 mg
- Vitamín A 913.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
-
2
Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.
-
3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
-
4
Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.