Kachní guláš pikantní
Suroviny
- 1000 g Kachna divoká
- 200 g Cibule
- 120 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Mrkev kořen
- 30 g Petržel kořen
- 30 g Celer bulvový
- 40 g Mouka polohrubá
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Olivy nakládané
- 15 g Petržel kudrnka
- 600 g Brambory vařené
- 1000 ml Voda pitná
- 100 ml Víno bílé
- 50 ml Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 152.3 mg
- Draslík 952.3 mg
- Vláknina 7919.3 mg
- Vitamín A 7919.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí, mrkve, petržele, celeru a kousku cibule připravíme vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata a nakládané olivy scedíme, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kachní maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru z kachních kostí a dusíme, až se šťáva vysmahne na tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme zbytkem vývaru, přilijeme bílé víno, koňak, přidáme scezená rajčata, olivy, pokrájenou zeleninu z vývaru, přimícháme posekanou petrželku a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.