Kachní guláš pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kachna divoká
  • 200 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Petržel kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Olivy nakládané
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 600 g Brambory vařené
  • 1000 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.3 mg
  • Draslík 952.3 mg
  • Vláknina 7919.3 mg
  • Vitamín A 7919.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí, mrkve, petržele, celeru a kousku cibule připravíme vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata a nakládané olivy scedíme, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kachní maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru z kachních kostí a dusíme, až se šťáva vysmahne na tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme zbytkem vývaru, přilijeme bílé víno, koňak, přidáme scezená rajčata, olivy, pokrájenou zeleninu z vývaru, přimícháme posekanou petrželku a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.

Komentáře k receptu