Filé ve šťovíku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kambala
  • 50 g Šťovík
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 0.125 l Vývar rybí
  • 0.125 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 828.2 mg
  • Vláknina 331 mg
  • Vitamín A 331 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Oloupeme a nasekáme šalotku.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.

  • 4

    Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.

Komentáře k receptu