Srnčí kýta s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Mrkev kořen
  • 70 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Solamyl
  • 120 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 400 g Pomeranče
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 700 g Srnčí kýta
  • 700 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 556.8 mg
  • Vláknina 8073.5 mg
  • Vitamín A 8073.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.

  • 2

    Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.

Komentáře k receptu