Hovězí svíčková po alsasku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 200 g Tuřín
  • 100 g Pórek
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 400 g Brambory
  • 40 g Křen
  • 100 g Majonéza
  • 400 ml Víno červené
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 2169.1 mg
  • Vláknina 12734.8 mg
  • Vitamín A 12734.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne.

  • 2

    Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory.

  • 3

    Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.

Komentáře k receptu