Hovězí svíčková po alsasku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1135 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 2169.1 mg
- Vláknina 12734.8 mg
- Vitamín A 12734.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne.
-
2
Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory.
-
3
Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut.
-
4
Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.