Candát s omáčkou z lanýžů

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 20 g Lanýž
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 450 g Demi glace
  • 100 ml Víno červené
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.6 ml Olej stolní
  • 20 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 366.8 mg
  • Vláknina 2088.5 mg
  • Vitamín A 2088.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže důkladně očistíme a nadrobno nakrájíme. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku částečně zredukujeme.

  • 2

    Šalotku oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme. Do hrnce nalijeme červené víno a šalotku v něm povaříme. Zhruba po 2 minutách přilijeme omáčku Demi-glace a vše vaříme ještě 2 minuty.

  • 3

    Omáčku následně propasírujeme přes cedník na lanýže. Následně ještě vaříme a každou minutu a půl přidáváme kousek másla. Po pěti minutách osolíme a odložíme bokem.

  • 4

    Filety opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naporcujeme. Dochutíme solí, pepřem, polijeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na pánvi si rozpálíme olej společně se zbylým máslem a filety na ní osmahneme dozlatova. Rybu umístíme na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu