Hovězí pečeně na víně
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 120 g Cibule
- 70 g Kedlubna
- 70 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Bobkový list
- 5 g Nové koření celé
- 2 g Muškátový oříšek
- 3 g Pepř černý celý
- 40 g Olej rostlinný
- 70 g Petržel kořen
- 60 g Hořčice
- 25 g Jíška hotová tmavá
- 200 ml Víno červené
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1256 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 585.4 mg
- Vláknina 7776.3 mg
- Vitamín A 7776.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.
-
2
Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct.
-
3
Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.