Jemné artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2278 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 2128.4 mg
- Vláknina 54333.9 mg
- Vitamín A 54333.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut.
-
2
V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme.
-
3
Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.