Holoubata v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 37 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 1235.6 mg
- Vláknina 8414.5 mg
- Vitamín A 8414.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 223 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata omyjeme, vykucháme, srdce a játra dáme stranou. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s olejem. Pečeme při 230 °C 8 minut.
-
2
Cibuli a šunku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na 1/2 rozpáleného másla. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme, poté podlijeme vínem a 1/3 vývaru. Z holoubat odkrojíme prsa, ostatní maso obereme, smícháme s játry a srdíčky, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, masovou směs zabalíme do listů a svážeme nití. Vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme zbývající máslo a vaříme přiklopené 30 minut.
-
3
Plněné listy servírujeme s kousky pokrájených prsíček, přelité vyvařenou šťávou z listů a masa.