Fondue na savojský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 49 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 86.8 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry pokrájíme na malé kousky a smícháme.
-
2
Boky nádoby na fondue potřeme česnekem, přilijeme víno a přisypeme polovinu sýru.
-
3
Za stálého míchání necháme rozpouštět.
-
4
Do rozpuštěné směsi přidáme druhou část sýru a škrob, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
-
5
Chléb nakrájíme na jednotlivá sousta.
-
6
Těsně před podáváním zamícháme do směsi třešňovici.