Hesenské řízky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 35 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 725.3 mg
- Vláknina 5725.5 mg
- Vitamín A 5725.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a potřeme jablečným octem. Hrozinky necháme změknout v jablečném víně. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájíme na tenké hranolky a smícháme s citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Troubu předehřejeme na 50°C (horkovzdušná trouba 40°C).
-
2
Pánev ohřejeme na středně velkém plameni a vložíme přepuštěné máslo. Řízky opět osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme a po každé straně smažíme asi 3 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé v předehřáté troubě.
-
3
Cibuli a jablka smažíme v omastku po řízcích asi 5 minut, až vše lehce zhnědne. Přilijeme jablečné víno s hrozinkami a necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělíme na řízky a servírujeme.