Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Maliny
  • 200 g Ostružiny
  • 200 g Rybíz červený
  • 180 ml Víno šumivé (sekt)
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 332.7 mg
  • Draslík 675 mg
  • Vláknina 19880 mg
  • Vitamín A 19880 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 564.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny a ostružiny očistíme a přebereme. Opláchnutý rybíz očešeme vidličkou. Jahody opláchneme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Bobulové ovoce opatrně smícháme a upravíme do mísy. Přidáme kopečky zmrzliny.

  • 3

    V nádobě ušleháme žloutky, citronovou šťávu, cukr a sekt. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Ovocný salát přelijeme horkou vinnou pěnou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu