Zabaione k jahodovému želé se šampaňským
Suroviny
- 400 g Jahody zahradní
- 100 g Pistácie
- 215 g Cukr krupice
- 20 g Cukrové zdobení
- 400 ml Víno šumivé (sekt)
- 100 ml Likér pomerančový
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Limetka
- 7 plátek Želatina bílá plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 21 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 539 mg
- Vláknina 11300 mg
- Vitamín A 11300 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1252.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.
-
2
Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.