Tuňák v sherry marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 558.1 mg
  • Vláknina 7184.5 mg
  • Vitamín A 7184.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.

  • 2

    Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.

  • 3

    Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.

  • 5

    Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu