Mleté masové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Cukr krupice
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 80 g Bazalka
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Voda pitná
  • 40 ml Rajčatová pasta
  • 2.67 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 946 mg
  • Vláknina 5137.5 mg
  • Vitamín A 5137.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme celé rozšlehané vejce, nastrouhaný parmazán a nasekanou čerstvou bazalku. Vše smícháme.

  • 2

    Do velké mísy nakrájíme na malé kousky silný plátek světlého chleba bez kůrky, přelijeme mlékem a necháme 5 minut uležet.

  • 3

    Připravenou směs mletého masa vložíme do mísy s namočeným chlebem v mléce a společně dohromady prohněteme rukama. Z této směsi rukama vytvarujeme malé knedlíčky, které necháme 30 minut v lednici odležet.

  • 4

    Olej rozehřejeme v žáruvzdorném kastrolu a postupně na něm osmažíme knedlíčky ze všech stran, smažíme 5 minut a poté knedlíčky vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 5

    Z kastrolu vylijeme olej a nalijeme do něj vodu, červené víno, přidáme nasekaná rajčata, rajčatovou pastu, cukr a přivedeme k varu.

  • 6

    Při snížené teplotě vaříme 20 minut, potom přidáme opečené masové knedlíčky a mírně dusíme dalších 10 minut, občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřipálila.

  • 7

    Dle chuti přidáme sůl a pepř a ještě minutu prohříváme.

Komentáře k receptu