Mleté masové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Cukr krupice
- 100 g Sýr Parmezán
- 80 g Bazalka
- 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 40 ml Mléko plnotučné
- 250 ml Víno červené
- 250 ml Voda pitná
- 40 ml Rajčatová pasta
- 2.67 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1130 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 946 mg
- Vláknina 5137.5 mg
- Vitamín A 5137.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme celé rozšlehané vejce, nastrouhaný parmazán a nasekanou čerstvou bazalku. Vše smícháme.
-
2
Do velké mísy nakrájíme na malé kousky silný plátek světlého chleba bez kůrky, přelijeme mlékem a necháme 5 minut uležet.
-
3
Připravenou směs mletého masa vložíme do mísy s namočeným chlebem v mléce a společně dohromady prohněteme rukama. Z této směsi rukama vytvarujeme malé knedlíčky, které necháme 30 minut v lednici odležet.
-
4
Olej rozehřejeme v žáruvzdorném kastrolu a postupně na něm osmažíme knedlíčky ze všech stran, smažíme 5 minut a poté knedlíčky vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
-
5
Z kastrolu vylijeme olej a nalijeme do něj vodu, červené víno, přidáme nasekaná rajčata, rajčatovou pastu, cukr a přivedeme k varu.
-
6
Při snížené teplotě vaříme 20 minut, potom přidáme opečené masové knedlíčky a mírně dusíme dalších 10 minut, občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřipálila.
-
7
Dle chuti přidáme sůl a pepř a ještě minutu prohříváme.