Vývar s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1965 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 11663 mg
  • Vitamín A 11663 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce vlijeme 250 ml vody, přidáme připravenou zeleninu, bílé víno, sůl, cukr, oloupanou cibuli a bobkový list. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Vývar přecedíme.

  • 3

    Používáme k vaření ryb.

Komentáře k receptu