Vývar s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1965 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 11663 mg
- Vitamín A 11663 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce vlijeme 250 ml vody, přidáme připravenou zeleninu, bílé víno, sůl, cukr, oloupanou cibuli a bobkový list. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut.
-
2
Vývar přecedíme.
-
3
Používáme k vaření ryb.