Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • 0.25 l Víno červené
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 343.8 mg
  • Vláknina 7157.3 mg
  • Vitamín A 7157.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem.

  • 2

    Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme.

Komentáře k receptu