Kapr dušený v jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 45 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 978.1 mg
- Vláknina 4648.8 mg
- Vitamín A 4648.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.
-
2
Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.
-
3
Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.