Bednářská matelota
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 183 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 825.3 mg
- Vláknina 7425.3 mg
- Vitamín A 7425.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, vhodíme je na několik minut do vařící vody a potom je přelijeme studenou vodou.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vínem. Přidáme maso, cibulky, mrkev nakrájenou na kostičky, svazek bylinek, sůl a pepř.
-
3
Vše necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.