Povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 655.5 mg
- Vláknina 11666.7 mg
- Vitamín A 11666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne.
-
2
Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny.
-
3
Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.