Punčová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.3 mg
  • Vláknina 11341 mg
  • Vitamín A 11341 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr, skořici, hřebíček, kousek citronové kůry, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný v troše vody. Chvíli povaříme.

  • 2

    Omáčku podáváme teplou.

Komentáře k receptu