Vitacitová buchta
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Tvaroh jemný
- 150 g Cukr krupice
- 240 g Mouka polohrubá
- 150 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 l Voda pitná
- 1.5 balení Vitacit
- 2 balení Pudink vanilkový
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 8 polévková lžíce Cukr krupice
- 8 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 40 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 108.9 mg
- Draslík 232.8 mg
- Vláknina 3117.5 mg
- Vitamín A 3117.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.
-
3
V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.
-
4
Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
-
5
Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.