Vitacitová buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 150 g Cukr krupice
  • 240 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 balení Vitacit
  • 2 balení Pudink vanilkový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 232.8 mg
  • Vláknina 3117.5 mg
  • Vitamín A 3117.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.

  • 3

    V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.

  • 4

    Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.

  • 5

    Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.

Komentáře k receptu