Řezy opilý Izidor
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 60 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr moučkový
- 180 g Cukr moučkový
- 170 g Cukr moučkový
- 100 g Čokoláda na vaření
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 ml Rum
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 44 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 217.4 mg
- Draslík 153.7 mg
- Vláknina 4522.7 mg
- Vitamín A 4522.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme žloutky, cukr, mouku a mleté ořechy.
-
2
Těsto rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Příprava 1. náplně: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a kakaem. Náplň rozetřeme na upečený, vychladlý korpus.
-
4
Příprava 2. náplně: Mleté ořechy smícháme s cukrem a rumem na pastu, kterou naneseme na 1. náplň.
-
5
V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Polevou přelijeme moučník a necháme ztuhnout.
-
6
Do podávání necháme v chladu, potom krájíme na řezy.