Řezy opilý Izidor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr moučkový
  • 180 g Cukr moučkový
  • 170 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 ml Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 217.4 mg
  • Draslík 153.7 mg
  • Vláknina 4522.7 mg
  • Vitamín A 4522.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme žloutky, cukr, mouku a mleté ořechy.

  • 2

    Těsto rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Příprava 1. náplně: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a kakaem. Náplň rozetřeme na upečený, vychladlý korpus.

  • 4

    Příprava 2. náplně: Mleté ořechy smícháme s cukrem a rumem na pastu, kterou naneseme na 1. náplň.

  • 5

    V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Polevou přelijeme moučník a necháme ztuhnout.

  • 6

    Do podávání necháme v chladu, potom krájíme na řezy.

Komentáře k receptu