Německé perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Sirup zlatý
  • 65 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Ořechy lískové
  • 65 g Kandovaná citronová kůra
  • 50 g Cukr krystal
  • 530 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 kávová lžička Rum
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 160 mg
  • Vláknina 7850.1 mg
  • Vitamín A 7850.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, perníčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Máslo s řepným sirupem ve velkém kastrole na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až se cukr rozpustí. Poté mícháme do vychladnutí.

  • 3

    V míse promícháme mouku (odložíme 30 g na posypání válu), mleté oříšky, mleté koření, kypřicí prášek, drobně pokrájenou kůru a sodu smíchanou s rumem. Směs vmícháme do máslové směsi. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky.

  • 4

    Odpočinuté těsto na moukou posypaném válu rozválíme na placku o tloušťce asi 5 mm, vykrájíme obdélníčky (3x7 cm). Obdélníčky potřeme máslem, posypeme hrubým krystalem a vložíme na plechy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.

  • 5

    Upečené perníčky necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu