Jahodové dortíčky z drobenkového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 90 g Cukr moučkový
  • 9 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 90 g Mandle mleté
  • 90 g Máslo
  • 9 g Rum
  • 18.75 g Cukr krupice
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.75 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 961 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 280.1 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandlový krém s rumem [60314]:

  • 2

    Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.

  • 3

    Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.

  • 4

    Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.

  • 5

    Drobenkové těsto [60369]:

  • 6

    Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.

  • 7

    Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem.

  • 8

    Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit.

  • 9

    Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut.

  • 10

    Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek.

Komentáře k receptu