Jahodové dortíčky z drobenkového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 41 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 173.1 mg
- Draslík 280.1 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandlový krém s rumem [60314]:
-
2
Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.
-
3
Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.
-
4
Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.
-
5
Drobenkové těsto [60369]:
-
6
Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.
-
7
Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem.
-
8
Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit.
-
9
Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut.
-
10
Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek.