Jablka v rumovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 41 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 240.3 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.
-
2
Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
-
3
Podáváme přelité karamelem.
-
4
Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.