Bramborový dort s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mandle mleté
  • 30 g Solamyl
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 25 g Strouhanka
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 g Tuk
  • 90 ml Rum
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 459.2 mg
  • Vláknina 4882.5 mg
  • Vitamín A 4882.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, rozinky zalijeme rumem a necháme 20 minut máčet, formu na dorty vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do mísy vsypeme mouku, mleté mandle, Solamyl, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme. Vejce s cukrem, citronovu kůrou i citronovou šťávou vyšleháme do pěny a zapracujeme do moučné směsi. Přidáme brambory, okapané rozinky a vypracujeme těsto. Vložíme do připravené formy, uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu.

  • 2

    Moučkový cukr zalijeme rumem, který zbyl z rozinek, přilijeme teplou vodu a umícháme řídkou kašičku. Potřeme teplý dort a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu