Ořechové kolečka s rumovou polevou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 80 g Čokoláda hořká
- 200 g Cukr moučkový
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Ořechy vlašské
- 30 ml Rum
- 60 ml Rum
- 3 ml Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 56.6 mg
- Vláknina 2403 mg
- Vitamín A 2403 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, spolu s cukrem a žloutky a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme nastrouhanou čokoládu, nakonec rum a dobře promícháme. Dáme do lednice na celou noc.
-
2
Do cukru v kastrůlku přilijeme rum, přidáme citrónovou šťávu a povaříme do rozpuštění cukru.
-
3
Mouku, máslo, cukr a pomleté ořechy dáme do misky a vypracujeme na hladké těsto. Na moukou posypaném vále ho rozválíme na velký plát, silný 3 mm. Formičkou na vykrajujeme kolečka, pokládáme je na Herou vymazaný plech.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout. Necháme celou noc odležet a naplníme připravenou náplní. Slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme rumovou polevou, necháme mírně ztuhnout a posypeme pomletými ořechy.