Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce
Suroviny
- 200 g Kokos - mletý (Kopra)
- 90 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 170 g Med včelí
- 300 g Meruňky
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 270 g Mouka polohrubá
- 170 g Cukr moučkový
- 400 g Cukr moučkový
- 13 g Perník
- 100 g Rozinky tmavé
- 60 ml Mléko polotučné
- 80 ml Rum
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kakao
- 4 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 44 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 116.8 mg
- Vláknina 10763.5 mg
- Vitamín A 10763.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
-
2
Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.
-
3
Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.
-
4
Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.
-
5
Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.
-
6
Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.