Broskve v karamelu a rumové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 18 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 322.8 mg
- Draslík 430.6 mg
- Vláknina 5460 mg
- Vitamín A 5460 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.
-
2
Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.