Broskve v karamelu a rumové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 60 ml Rum
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 322.8 mg
  • Draslík 430.6 mg
  • Vláknina 5460 mg
  • Vitamín A 5460 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.

  • 2

    Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu