Nepečený ovocný salám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 92.2 mg
- Vláknina 4506.6 mg
- Vitamín A 4506.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky, fíky a mandle pomeleme na mlýnku na maso. Dáme do misky, přidáme cukr, vanilkový cukr, kandované ovoce, citrónovou kůru a šťávu, rum. Nakonec přimícháme ořechovou nugetu, podle potřeby přisypeme piškotovou strouhanku a rukou vypracujeme tuhé těsto.
-
2
Z těsta vytvarujeme váleček ve tvaru salámu. Celý salám obalíme v moučkovém cukru. Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na dva dny do lednice.
-
3
Ztuhlý salám krájíme na tenká kolečka, které aranžujeme na dezertní talířky.