Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Marmeláda meruňková
  • 150 g Povidla švestková
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 2.6 mg
  • Vláknina 461.9 mg
  • Vitamín A 461.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme.

  • 2

    Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu.

Komentáře k receptu