Sladká omáčka k uzeným nebo vařeným masům
Suroviny
- 50 g Marmeláda meruňková
- 150 g Povidla švestková
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 7.5 dl Voda pitná
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 2.6 mg
- Vláknina 461.9 mg
- Vitamín A 461.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. K jíšce přimícháme švestková a meruňková povidla. Za stálého míchání je rozvaříme, rozředíme vodou, přidáme citronovou kůru, sůl, skořici, muškátový oříšek a cukr podle chuti. Omáčku krátce povaříme a podáváme.
-
2
Pokud omáčku budeme podávat jen dospělým, nakonec přimícháme 1 lžíci rumu.