Židovská jablková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 4 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 302.1 mg
- Vláknina 9841.7 mg
- Vitamín A 9841.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.
-
2
Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.