Vepřová šunka s rumem a hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Hrozinky
  • 28 g Rychlosůl
  • 300 ml Voda pitná
  • 60 ml Rum
  • 1 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 670.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát. Čtyři minuty před koncem míchání přidáme k masu rum a hrozinky.

  • 2

    Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme, necháme asi hodinu odležet a poté 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 80°C. Šunku necháme vychladnout a na 24 hodin ji odložíme i s formou do lednice.

Komentáře k receptu