Vepřová šunka s rumem a hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 120 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 670.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát. Čtyři minuty před koncem míchání přidáme k masu rum a hrozinky.
-
2
Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme, necháme asi hodinu odležet a poté 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 80°C. Šunku necháme vychladnout a na 24 hodin ji odložíme i s formou do lednice.