Ananas s rumovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Ananas
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 250.7 mg
  • Vláknina 4 mg
  • Vitamín A 4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý ananas nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme tvrdý střed, ananas vykrojíme ostrým nožem ze slupky a nakrájíme na plátky. Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem, přimícháme rum a šlehačku necháme v chladničce vychladit.

  • 2

    Na másle necháme zkaramelizovat cukr, přidáme ananas a zhruba 8 minut smažíme, během smažení obrátíme.

  • 3

    Horké plátky ananasu podáváme se šlehačkou.

Komentáře k receptu