Povidla z čerstvé mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 307 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 20.5 mg
- Vláknina 9280 mg
- Vitamín A 9280 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme.
-
2
Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.