Smažené smetanové cukroví
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 150 g Mouka polohrubá
- 50 g Mandle loupané
- 20 ml Rum
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr skořicový
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.06 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 31 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 240.9 mg
- Draslík 152.7 mg
- Vláknina 4004.3 mg
- Vitamín A 4004.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr, máslo, 3 žloutky, nastrouhané loupané mandle, skořici, mletý zázvor, rum a 2.2-2.5 dl smetany. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát tenký asi 5-6 mm, z něj vykrojíme formičkami různé tvary (kytičky, srdíčka, kolečka ap.).
-
2
V pánvi rozehřejeme větší množství oleje na správnou teplotu a vykrojené cukroví zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené cukroví vyjmeme, odložíme na papírový ubrousek. Po chvilce je dáme na mísu, část posypeme vanilkovým cukrem, část skořicovým cukrem a podáváme.