Smažené smetanové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 50 g Mandle loupané
  • 20 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 240.9 mg
  • Draslík 152.7 mg
  • Vláknina 4004.3 mg
  • Vitamín A 4004.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukr, máslo, 3 žloutky, nastrouhané loupané mandle, skořici, mletý zázvor, rum a 2.2-2.5 dl smetany. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát tenký asi 5-6 mm, z něj vykrojíme formičkami různé tvary (kytičky, srdíčka, kolečka ap.).

  • 2

    V pánvi rozehřejeme větší množství oleje na správnou teplotu a vykrojené cukroví zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené cukroví vyjmeme, odložíme na papírový ubrousek. Po chvilce je dáme na mísu, část posypeme vanilkovým cukrem, část skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu